Ryż z leczo z cukinii i pieczarek

4.5 (176 ocen)

Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne.

Składniki:

  • 500g cukinii
    100g pieczarek
    1 pierś z kurczaka
    50g koncentratu pomidorowego
    Olej
    Sól, pieprz, mielona czerwona papryka
    2 woreczki ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Ryż z leczo z cukinii i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Pieczarki i cukinie kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Kurczaka kroimy w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka, następnie pieczarki. Wszystko podsmażamy, aby z pieczarek wyparowała woda. Dodajemy cukinie i wszystko chwile dusimy.
  • 3. Przecier pomidorowy łączymy z około 100ml wody i dodajemy do kurczaka i warzyw. Doprawiamy do smaku. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut.
  • 4. Ugotowany ryż wykładamy na talerz, obok porcję lecza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować