Ryż z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i łatwe danie, na pewno każdemu zasmakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 szt krewetek
    3 łyżeczki masła
    łyżka oliwy
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1 woreczek ugotowanego ryżu
    150 ml śmietanki 30 %
    1 pomidor obrany ze skórki
    8 listków bazylii
    natka pietruszki
    garść startego sera

Ryż z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki opłukać, wyczyścić i osuszyć ręcznikiem.
    Wymieszać z solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuścić masło z oliwą i przeciśniętymi ząbkami czosnku, smażyć krewetki z każdej strony po ok 4 minuty. Po tym czasie dodać ryż i zalać śmietanką. Pomidora z pietruszką i bazylią zblendować i dodać do krewetek. Całość zagotować. Podawać posypane serem i pietruszką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy