Ryż z kapustą i nie tylko

4.5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje ulubione studenckie żarełko:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - ryż ugotowany w torebkach: 2 sztuki
    - marchewka świeża: 3 sztuki
    - por mały: 1 sztuka
    - kapusta biała główka - średniej wielkości: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - kukurydza konserwowa-puszka: 0.5 puszki
    - curry łagodne: 0.5 łyżeczki
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - sol i pieprz po ok: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z kapustą i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy kapustę, marchewkę i pora kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na paseczki. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. po czym dodajemy do niego pokrojoną marchewkę, później kapustę i paprykę. Podsmażamy chwilkę, po czym dodajemy pora. Lekko solimy. Kiedy warzywa trochę zmiękną, dodajemy ryż, kukurydzę oraz przyprawy. Oczywiście możemy modyfikować potrawę dodając do niej różne inne warzywa, jednak kluczową dla jej wyjątkowego smaku okazuje się biała kapusta. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Salatka z kurczaka, jajek i selera

To może cię zainteresować