Ryż z jabłkami,rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ryż z jabłkami to mój smak z dzieciństwa.Czasami całość polewam sosem waniliowym

  • 35 min

Składniki:

  • 300 g ryżu

    4,5 szklanki mleka

    łyżka cukru

    4 jabłka

    rodzynki ,skórka i cynamon (ilość według uznania)

    sok z cytryny

Ryż z jabłkami,rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ryż zalać gorącym mlekiem ,dodać łyżkę cukru i gotować pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż zmięknie ,gdy ryż zacznie pęcznieć trzeba go co chwilę przemieszać.

    2.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce,skropić sokiem z cytryny ,dodać rodzynki ,kandyzowaną skórkę oraz cynamon i cukier do smaku,całość wymieszać i podawać z ugotowanym ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy