RYŻ Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

WSPANIAŁY PODWIECZOREK DLA WSZYSTKICH

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 woreczek ryżu,

    2 jabłka średniej wielkości (u mnie Ligol),

    2 banany,

    cynamon,

    cukier wanilinowy,

    cukier brązowy,

    masło,

    bita śmietana lub jogurt
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć wiórkami masła, na to ułożyć warstwę banana w plastrach, warstwę ugotowanego ryżu (ryż można ugotować w mleku). Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać cukier wanilinowy, cukier, cynamon i wymieszać. Wyłożyć na warstwie ryżu, na to połozyć wiórki masła i znowu ryż, wiórki masła i jabłko i plasterki banana.
    Zapiekałam całość w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 20 minut. Kiedy przestygnie na wierzch można dodać bitą śmietanę lub jogurt.

Porady

ZAWSZE SIĘ UDAJE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować