Ryż z ciecierzycą

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekkie odżywcze danie z nutką Azji.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 puszka ciecierzycy,
    - 1 pomidor,
    - 2 cebule,
    -1zielona chilli,
    -0.5 lyzeczki czerwonej chilli w proszku,
    -0.5 lyzeczki curry,
    -szczypta kurkumy,
    -sol do smaku,
    -olej do smazenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i cebule kroimy w polplasterki oraz drobno chilli. Rozgrzewamy troche oleju i wrzucamy warzywa. Smazymy dorzucajac przyprawy.
  • 2. dolewamy dwie spore szklanki wody. Gotujemy na malym ogniu ,az cebula i pomidory zamienia sie w sos.
    Dodajemy odcedzona ciecierzyce i gotujemy az zmieknie
  • 3. Podajemy z ryzem. Mozemy przyozdobic pietruszka.

Porady

Można użyc normalnej ciecierzycy , ale przygotowanie beędzie trwało znacznie dłużej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować