RYŻ Z CEBULKĄ

4.49 (195 ocen)

  • 20 min

Prosty,szybki do zrobienia podsmażany ryż do kazdego mięska,choć i bez dodatków smakuje wysmienicie

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    2 cebule
    3 łyzki oleju kujawski z papryką,czosnkiem i bazylią
    sól 1 łyżeczka
    pieprz pół łyżeczki
    słodka papryka do smaku,mozna też dodać chili jak ktoś lubi ostrzejsze smaki
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Ryż z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Hartujemy zimną wodą,zlewamy na sitko.
    Na patelnie wlewamy olej,wrzucamy pokrojona w piórka cebulę,kiedy się zrumieni dodajemy ryż.Przyprawiamy solą,pieprzem,chili lub słodką papryką.Dobrze mieszajać smażymy ok 5 minut.

Porady

Do ryżu mozemy takze dodac innych przypraw ktore lubimy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować