Ryż smażony z warzywami i wołowiną

4.5 (182 ocen)

Smażone warzywa z dodatkiem ryżu i miękkiej , aromatycznej, pachnącej winem wołowiny. Te połączenie jest na prawdę warte spróbowania

Składniki:

  • 150g. fasolki szparagowej żółtej
    150g. fasolki szparagowej zielonej
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka chili
    1 cebula cukrowa
    0,5 kg. antrykotu wołowego
    200g. ryżu paraboiled
    200ml czerwonego wina
    1 łyżka pasty curry
    1 szklanka bulionu mięsnego
    2 łyżki masła klarowanego
    1 łyka curry w proszku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż smażony z warzywami i wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wołowina w winie 1. Wołowinę kroimy w paski , zalewamy winem , odstawiamy na 30 min.
  • warzywa smażone 2. Warzywa myjemy.
    Fasolkę oczyszczamy , odcinamy końce.
    Papryki oraz cebulę kroimy w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy masło , smażymy warzywa przez 10 min co chwila mieszając.
    W między czasie doprawiamy pastą curry oraz przyprawami.
    Ryż gotujemy na pół twardo , odcedzamy.
  • ryż z warzywami i wołowiną 3. Do warzyw dodajemy wołowinę oraz ryż ,przesmażamy chwilę , zalewamy bulionem.
    Dusimy całość do odparowania płynu.

Porady

Gorące danie możemy podać posypane serem żółtym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwone wino Ryż Warzywa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować