Ryż smażony z kapustą

  • wyświetlono: 509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Świetne połączenie zasmażanej kapusty z ryżem pasuje jako dodatek do dań głównych ,jak i na lekką przekąskę. Szczególnie polecamy właśnie teraz ,gdy mamy dostęp do młodej kapusty i "działkowego" koperku.

DSC_1166
  • 40min

Składniki

1 mała młoda kapusta
150 g ryżu
1 łyżka masła
1 duża cebula
600 ml bulionu warzywnego
1 pęczek koperku
2 łyżki oliwy z oliwek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ryż smażony z kapustą

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej posiekaną kapustę ,zalewamy bulionem (100 ml) i dusimy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy ryż ,zalewamy pozostałym bulionem i gotujemy do momentu ,gdy ryż będzie miękki. Nadmiar płynu odparowujemy ,dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i smażymy ok 5 min ,cały czas mieszając. Ryż podajemy sam lub jako dodatek do dań głównych.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ser biały smażony z majerankiem

Dodane przez: Martyna1991

Ser biały smażony z majerankiem

Ser w tej postaci nadaje się idealnie...

Mega kanapka z tuńczykiem, bobem i smażoną cebulką

Dodane przez: mariwanna

Megakanapka z tuńczykiem, bobem i smażoną...

przepyszna kanapka z tuńczykiem,...

Smażony żółty ser z szynką

Dodane przez: RedakcjaPP

Smażony żółty ser z szynką

Często wymyślam coś „z niczego”...

Ser smażony z czarnuszką

Dodane przez: asiapolak

Ser smażony z czarnuszką

Jeszcze nie tak dawno nasze babcie...

image-18itap6

Dodane przez: Sylwia7

RYŻ Z KURKUMĄ

Dziś przedstawię Wam mój sposób...

Smażony oscypek z musem malinowym

Dodane przez: dlo86

Smażony oscypek z musem malinowym

Oscypki dostałam od znajomych i...