Ryż po chińsku

  • wyświetlono: 2719 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ryż po chińsku jest smacznym daniem nawiązującym do dani jadanych w Azji.Karol Toś

  • 15min

Składniki

-filet z kurczaka
- łyżka oleju
- 250 gram ryżu
- fix do dania chińskiego z Biedronki

Sposób przygotowania przepisu:

Ryż po chińsku

  • 1. 1.Filet z kurczaka umyci , następnie pokroić na paseczki, przesmażyć na patelni pod przykryciem ok. 5 min.

  • 2. 2.Wymieszać Fix z 250 mil. wody wlać na patelnię i połączyć składniki .pozostawić pod przykryciem na małym ogniu na 10 min. od czasu do czasu mieszać.
  • 3. 3.Ugotować ryż na sypko w dużej ilości wody ok. 20 min.
  • 4. 4. Ryż położyć na talerz następnie polać sosem z mięsem.
    Smacznego!+

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczylakuchnia chińska

Komentarze

Podobne przepisy

chińskie skrzydełka

Dodane przez: dagooshya

Skrzydełka kurczaka po chińsku

Rozpływające się w ustach skrzydełka...

Kurczak z warzywami po chińsku

Dodane przez: bogusia82

Kurczak z warzywami po chińsku

Kurczak przyrządzony z warzywami...

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

---

Dodane przez: kretka

Kurczak po chińsku

Przepis dostałam od mojej cioci....

Gołąbki

Dodane przez: Mniam1

Gołąbki po chińsku

Delikatne gołąbki z siekanym kurczakiem,...

Skrzydełka po chińsku

Dodane przez: jusia325

Skrzydełka po chińsku

Skrzydełka po chińsku sa dobre...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE