Ryż po chińsku

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Ryż po chińsku jest smacznym daniem nawiązującym do dani jadanych w Azji.Karol Toś

  • 15 min

Składniki:

  • -filet z kurczaka
    - łyżka oleju
    - 250 gram ryżu
    - fix do dania chińskiego z Biedronki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Filet z kurczaka umyci , następnie pokroić na paseczki, przesmażyć na patelni pod przykryciem ok. 5 min.

  • 2. 2.Wymieszać Fix z 250 mil. wody wlać na patelnię i połączyć składniki .pozostawić pod przykryciem na małym ogniu na 10 min. od czasu do czasu mieszać.
  • 3. 3.Ugotować ryż na sypko w dużej ilości wody ok. 20 min.
  • 4. 4. Ryż położyć na talerz następnie polać sosem z mięsem.
    Smacznego!+
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować