Ryż po arabsku

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To egzotyczne danie ma zaskakujący smak dzięki laskowym orzechom.

Składniki:

  • 30 dag ryżu
    3 duże marchewki
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    podwójny filet z kurczaka
    łyżka kurkumy
    garść posiekanych orzechów laskowych
    słodka mielona papryka
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po arabsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko z dodatkiem soli i kurkumy. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Groszek i kukurydzę osączamy. Warzywa i orzechy mieszamy z ryżem.
  • Ryż po arabsku 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Oprószamy papryką i pieprzem. Smażymy na oleju. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Kurkuma Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować