Ryż na sypko do sałatek (i nie tylko)

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ugotowanie ryżu to w sumie nic trudnego, tylko co zrobić żeby się nie kleił? Z tego przepisu zawsze wyjdzie idealnie sypki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż: 1 szklanka
    - sól około: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Ryż na sypko do sałatek (i nie tylko) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 litry wody zagotować i lekko posolić. Wsypać ryż i od czasu do czasu mieszać. Gotować do miękkości (ok. 20 minut). Ryż odcedzić na durszlaku i przelać zimną wodą (tak jak makaron). Jeśli chcemy to możemy dodać do wody curry lub kurkumę - otrzymamy ryż o żółtym kolorze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować