Ryż na mleku z truskawkami

2.67 (3 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Wspaniały deserek, który smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody
    1 łyżka masła
    szczypta soli

    PONADTO:

    1 cukier waniliowy
    500 g truskawek
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ryż na słodko

Ryż na mleku z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko połączyć z wodą, wlać do garnka, dodać ryż i masło.
    Zagotować.
    Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Ugotowany ryż wymieszać z cukrem waniliowym.
    Przestudzić.

    Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki.
    Gotować około 5 minut na wolnym ogniu. Przestudzić.

    Podawać na ciepło lub po wsytudzeniu.




    ŹRÓDŁO: aniagotuje.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż do risotto Mleko Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować