Ryż na mleku z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubię proste dania. Szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie o niepowtarzalnym smaku. Do takich należy ryż na mleku. Lekko słony, złamany słodko-kwaśną nutą czarnej porzeczki.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż: 100 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - czarna porzeczka (konfitura): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż na mleku z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż na mleku z czarną porzeczką 1. Mleko lekko osolić, dodać ryż, gotować na małym ogniu kilkanaście minut. W razie potrzeby, podlać mlekiem lub odrobiną wody. Wyłączyć gaz, przemieszać. Kiedy ryż całkowicie wchłonie mleko przełożyć do miseczki, dodać czarną porzeczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Ryż Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować