Ryż curry z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosty w wykonaniu, produkty dostępne cały rok no i pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
    1 podwójny filet z kurczaka
    20 dag pieczarek
    1 cebula żółta
    1 cebula czerwona
    kukurydza
    fasola czerwona
    fasola szparagowa żółta lub zielona
    groszek
    marchew
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Ryż curry z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż 1. Ryż gotujemy. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w talarki i smażymy na oleju razem z pokrojonymi dość grubo pieczarkami. Marchew kroimy w kostkę i gotujemy lub możemy kupić marchew z groszkiem w słoiczku. Wszystkie warzywa doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy chwilę na oleju. Ugotowany ryż przekładamy na patelnię dodajemy ok 1 łyżkę curry (zależy jak ostry ryż nam smakuje) i smażymy mieszając aż przyprawa będzie równomiernie rozprowadzona. Na koniec do ryżu dodajemy pozostałe składniki i chwile podgrzewamy mieszając.

Porady

Ilość warzyw jest dowolna. Z proporcji podanych przeze mnie wychodzi ok 5 - 6 porcji. Jest tego dość dużo. W przypadku mojej rodziny mamy obiad na dwa dni ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ryż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować