Ryż biały z marchewką, pietruszką, szczypiorem i filetem w aromatycznych ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy wg instukcji w osolonej wodzie.
Piers kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostke i przyprawiamy obficie ziołami , sola ziołowa oraz pieprzem.
Na patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę i przyprawionego kurczaka.
Na maśle szklimy posiekaną cebulę .
Marchew i pietruszke , oczyszczamy i kroimy w cienkie słupki.
Składniki wraz z bulionem dodajemy do warzyw i całosc dusmy do miękkosci.
W razie potrzeby ponownie doprawiamy ziołami do smaku.
Gdy warzywa zmiekna , dodajemy ryż , mieszamy.
Na koniec danie gdzieniegdzie dekorujemy natka i posypujemy obficie swiezym posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Porady
danie mozna doprawic magii w płynie.
mozna zwiekszyc ilosc bulionu.
Komentarze