Ryż biały z marchewką, pietruszką, szczypiorem i filetem w aromatycznych ziołach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

ryz z marchewa i piertuszką oraz filetem -całosc podrawiona ziołmi i otulona swiezym szczypiorkiem-danie zdrowe szybkie aromatyczne i smaczne-polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 torebki-200 g ryżu białego długiego
    1 duża cebula
    4 marchewki
    2 pietruszki
    ~ 1 duża podwójna pierś z kurczaka
    1\2 szklanki bulionu warzywnego
    masło lub inny tłuszcz
    ~ sól ziołowa
    oregano do smaku
    bazylia do smaku
    pieprz grubo zmielony czarny
    swieza natka do dekoracji
    pęczek świezego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż biały z marchewką, pietruszką, szczypiorem i filetem w aromatycznych ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg instukcji w osolonej wodzie.
    Piers kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostke i przyprawiamy obficie ziołami , sola ziołowa oraz pieprzem.
    Na patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę i przyprawionego kurczaka.
    Na maśle szklimy posiekaną cebulę .
    Marchew i pietruszke , oczyszczamy i kroimy w cienkie słupki.
    Składniki wraz z bulionem dodajemy do warzyw i całosc dusmy do miękkosci.
    W razie potrzeby ponownie doprawiamy ziołami do smaku.
    Gdy warzywa zmiekna , dodajemy ryż , mieszamy.
    Na koniec danie gdzieniegdzie dekorujemy natka i posypujemy obficie swiezym posiekanym szczypiorkiem.

    Smacznego :)

Porady

danie mozna doprawic magii w płynie. mozna zwiekszyc ilosc bulionu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować