Ryż a la italiana

5 (150 ocen)

smaczna propozycja na szybki obiad

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    2 łyżki ziół prowansalskich
    0,5 puszki groszku konserwowego
    1 koncentrat pomidorowy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    3 szklanki wody
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż a la italiana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę. Paprykę opłukać i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim warzywa. Usmażone warzywa przełożyć do garnka. Zalać 3 szklankami wody. Dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i sól i pieprz do smaku. Wszystko razem gotować 5 minut. Na samym końcu dodać groszek konserwowy odsączony z zalewy. Wymieszać. W razie potrzeby zagęścić sos zawiesiną mąki i wody. Ugotowany wcześniej ryż podawać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować