Rydze w octowej marynacie

  • wyświetlono: 2975 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej.

Apetyczna babeczka
  • 60min

Składniki

Marynata;

3 szklanki wody
2 szklanki octu 10%
¾ szklanki cukru
1 listek laurowy
5-6 ziaren pieprzu
2-3 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w octowej marynacie

  • 1. 1. Grzyby obgotować ok. 30 minut,odcedzić.

    2. Zagotować wodę z cukrem i przyprawami, na końcu dodać ocet.

    3. Grzyby ułożyć w słoikach, zalewać gorącą marynatą i pasteryzować kilka minut.

    I tak wspomnienie leśnych wypraw po grzyby zamykamy w słoiczkach na zimę!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylagrzybyRydze

Komentarze

Podobne przepisy

grzyby w zalewie octowej

Dodane przez: agula85

GRZYBY W ZALEWIE OCTOWEJ

Takie domowe grzyby w zalewie octowej...

cukinia

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Cukinia w zalewie octowo-musztardowej

W tym roku miałam klęskę urodzaju...

marynowane rydze

Dodane przez: egelina

Marynowane rydze w zalewie miodowej

Smaczna inna wersja grzybków.

Kanie w zalewie octowej

Dodane przez: Gregorhspeed

Kanie w zalewie octowej

Jeszcze jeden alternatywny przepis...

cukinia

Dodane przez: Klaudia0318

Pyszna cukinia w zalewie octowej

Przepis na tę cukinię mam od cioci....

kabaczki

Dodane przez: Yaxley

Kabaczki w zalewie octowej

Dobry dodatek do zimowych obiadków.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE