Rydze w octowej marynacie

4.49 (168 ocen)

  • 60 min

Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej.

  • 60 min

Składniki:

  • Marynata;

    3 szklanki wody
    2 szklanki octu 10%
    ¾ szklanki cukru
    1 listek laurowy
    5-6 ziaren pieprzu
    2-3 ziarna ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Rydze w octowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Grzyby obgotować ok. 30 minut,odcedzić.

    2. Zagotować wodę z cukrem i przyprawami, na końcu dodać ocet.

    3. Grzyby ułożyć w słoikach, zalewać gorącą marynatą i pasteryzować kilka minut.

    I tak wspomnienie leśnych wypraw po grzyby zamykamy w słoiczkach na zimę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować