Rydze po cygańsku

  • wyświetlono: 9856 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne, słodko-kwaśne grzyby.

palinos
  • 60min

Składniki

3 kg rydzy
10 średnich cebul
duży słoiczek przecieru pomidorowego
1 i 1/2 szkl. octu 5%
1 i 1/2 szkl. oleju słonecznikowego
1 i 1/2 szkl. wody przegotowanej
garść rodzynek
2 ząbki czosnku
10 ziaren ziela angielskiego
8 liści laurowych
6 łyżeczek cukru
3 łyżeczki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze po cygańsku

  • 1. Rydze obgotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.
    Przestudzić i pokroić w paseczki.
    Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać pozostałe składniki, podlać wodą i dusić ok. 15 minut.
    Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Rydze w przecierze

Dodane przez: Anitka0804

Rydze w przecierze

Robię je co roku.

marynowane rydze

Dodane przez: egelina

Marynowane rydze w zalewie miodowej

Smaczna inna wersja grzybków.

Dodane przez: marcelina ryczek

rydze z rodzynkami

pychotka od babci

rydze

Dodane przez: Anitka0804

Rydze na maśle na zimę

Wspaniałe smażone grzybki rydze...

Rydze

Dodane przez: JulkaTomeczek

Rydze w occie

Zamknięcie darów jesieni w słoiczku....

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE