REKLAMA

Rydze marynowane

wyświetlono: 107 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów, a marynowane będą wybornym dodatkiem do obiadu, lubię takie drobno pokrojone z cebulką i śmietanie, palce lizać :)

opublikowany: 15.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg rydzów

    zalewa:
    4 szklanki wody
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    1 łyżka czubata soli

    do każdego słoika:
    3 plastry cebuli
    kilka plastrów marchewki
    2 ząbki czosnku
    kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
    1 liść laurowy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze umyć pod zimną wodą, gotować ok 25 minut w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
    Do słoików powkładać wymienione produkty, zalać gorącą zalewą, zamknąć, pasteryzować 15 minut, odłożyć do wystudzenia w garnku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: AnetaSłużałek AnetaSłużałek

Rydze marynowane

Bardzo dobre jako zakąska na impreze czy dodatek np. do drugiego dania

kategoria: Przetwory opublikowany: 07.08.2015 | wyświetlono: 1398 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: egelina egelina

Marynowane rydze w zalewie miodowej

Smaczna inna wersja grzybków.

kategoria: Przetwory opublikowany: 26.09.2017 | wyświetlono: 2364 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE