• 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów, a marynowane będą wybornym dodatkiem do obiadu, lubię takie drobno pokrojone z cebulką i śmietanie, palce lizać :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg rydzów

    zalewa:
    4 szklanki wody
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    1 łyżka czubata soli

    do każdego słoika:
    3 plastry cebuli
    kilka plastrów marchewki
    2 ząbki czosnku
    kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
    1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Grzyby marynowane

Rydze marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze umyć pod zimną wodą, gotować ok 25 minut w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
    Do słoików powkładać wymienione produkty, zalać gorącą zalewą, zamknąć, pasteryzować 15 minut, odłożyć do wystudzenia w garnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rydze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować