Ryby w zalewie octowej

  • wyświetlono: 257 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryby w zalewie octowej zrobione dla męża

20191027_184507~2
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 litr wody
2 cebule
1 płaska łyżeczka soli
3 łyżeczki cukru
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
1 szklanka octu
kilka ziarenek pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Ryby w zalewie octowej

  • 1. Rybki które nam zostały po kolacji odłożyć.
    Robimy zalewę: wszystkie składniki dodajemy do garnka, gotujemy.
    Ryby układamy w słoiku.
    Zalewamy ciepła zalewa zakręcamy słoiki.
    Zimne przechowujemy w lodówce.

Porady

Można dać więcej octu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zalewa

Komentarze

Podobne przepisy

Słodko-ostra grillowana karkówka

Dodane przez: a_sad07

Słodko-ostra grillowana karkówka

Soczyste mięso w słodko-ostrej...

Sałatka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Sałatka warzywna z ogórkami i kapustą

Porą zimową brakuje na witamin...

Dodane przez: aga86

Marynata do mięska na grilla

Mięso na grilla przyrządzam zawsze...

marynata2

Dodane przez: Natalia Ch 1987

Marynata czosnkowa

Marynata czosnkowa jest szybka...

Orientalna marynata z warzyw

Dodane przez: Gregorhspeed

Orientalna marynata z warzyw

Marynata z warzyw jest wegetariańską...

Dodane przez: flowerka3

Marynata do mięs

Sprawdza się w takich mięsach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE