PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rybny mielony z warzywami i seremhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/67/rybny-mielony-z-warzywami_1.jpeg47433340http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rybny-mielony-z-warzywami-i-serem
dodatkowo:
150 g liści szpinaku
średnia marchewka
400 g pomidorów z puszki(bez skórki)
duży ząbek czosnku
2 kulki mozzarelli
2 paluszki serowe
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Rybny mielony z warzywami i serem
1.
Do zmielonej ryby dodać drobno posiekaną cebulę i koperek,kaszę mannę,jajko,doprawić solą i pieprzem,wyrobić na jednolitą masę.
Z masy rybnej uformować 7 kotlecików i obtoczyć w bułce tartej.
Następnie na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z obu stron na rumiano.
Odstawić do ostudzenia.
Gdy ostygną,każdy przekroić na połowę.
2.
Listki szpinaku umyć i porwać na mniejsze części,smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu,aż
liście troszkę zmiękną,pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą i pieprzem.
Pomidory z zalewą przełożyć na patelnię,dodać obraną i startą na dużych oczkach tarki marchewkę i dusić do momentu,aż woda odparuje z warzyw,doprawić solą i pieprzem.
Ser mozzarella zetrzeć na tarce i paluszki serowe pokroić na plasterki.
3.
Na połowę kotlecika położyć porcję szpinaku,następnie porcję sera, a na koniec pomidory z marchewką,przykryć drugą połową kotleta.
Tak przygotowane kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia,wyłożonej papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekać około 20 minut.
Na 5 minut przed końcem pieczenia na wierzchu kotletów położyć plasterki sera.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze