Rybne roladki otulone prosciutto w sosie warzywnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rybne roladki to propozycja posiłku dla osób lubiących zdrową kuchnię.Połączenie filetu z ryby i szynki prosciutto w delikatnym sosie dyniowo- pomidorowo-paprykowym.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Filet z mintaja około 600 gram
    szynka prosciutto kilka plastrów
    pieprz
    sok z cytryny

    Sos warzywny:
    dynia pokrojona w kostkę 1 szklanka
    pomidory z puszki
    cebula biała 1 sztuka
    2 ząbki czosnku
    papryka czerwona 1 sztuka
    masło 1 łyżka
    do smaku : sól i pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos warzywny

Rybne roladki otulone prosciutto w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy i osuszamy ,posypujemy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.Odstawiamy.
  • 2. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę ,podsmażam następnie dodaję paprykę i pomidor( pokrojone w dużą kostkę )dusimy około 10 minut,na koniec dodajemy dynię .Wszystko dusimy około 10 minut.Doprawiamy .
  • 3. Filet zawijamy w rulon ,odwijamy szynką i układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać potrawę .Polewamy sosem.Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu kroimy na porcje i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować