Rybne placuszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Placuszki to świetny pomysł na przemycenie ryby dzieciom. Smakują jak drobiowe, więc moja rodzina za nimi przepada.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów rybnych
    ● kostka masła
    ● 2 jajka
    ● 2 bułki
    ● cebula
    ● ok. 2 szkl. bułki tartej
    ● 200 ml śmietany 30-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Rybne placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki zalewamy śmietaną.
    Cebulę kroimy w kostkę.
    Smażymy na maśle, wbijamy
    rozkłócone jajka i smażymy
    jajecznicę.
  • 2. Rybę przepuszczamy
    przez maszynkę. Dodajemy
    namoczoną i odciśniętą bułkę,
    jajecznicę, masło i doprawiamy.
    Wsypujemy 1/2
    szklanki bułki tartej, wyrabiamy.
    Formujemy kotlety,
    obtaczamy w bułce tartej
    i smaży my na oleju na złoto.

Porady

Agnieszki Grzesiuk Śmietanę możemy zastąpić mlekiem. Placuszki rybne najlepiej smakują z ziemniakami i surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy