Ryba podana w ten sposób jest naprawdę wyśmienita. Ja podaję ją zawsze z ziemniakami ugotowanymi w łupinach oraz sosem jogurtowo - majonezowym z czosnkiem
Łatwy
Składniki:
- filet z mintaja: 75 dekagramów
- olej: 1 łyżka
- żółty ser w plasterkach: 10 dekagramów
- duże pieczarki: 8 sztuk
- sól, pieprz: 1 szczypta
- tymianek, oregano: 1 szczypta
Rybne pakuneczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę umyć, osuszyć, podzielić na większe porcje,oprószyć solą i pieprzem, posypać przyprawami. Uciąć arkusze folii aluminiowej, posmarować je cienko olejem. Na każdej folii ułożyć po kawałku ryby oraz poszatkowane pieczarki, zawinąć brzeg folii. Piec 20 min w temp. 180st. Następnie rozchylić folię, ułożyć po plastrze sera. Piec, aż ser się roztopi.
Komentarze