Rybne krokieciki

0 (0 ocen)

Podaję z śliwkowym sosem chilli.

Składniki:

  • 20 dag mięsa ugotowanego z ryb
    1 ziemniak
    1 cebulka
    1 żółtko
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżka natki pietruszki
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
    mąka
    bułka tarta
    jajko do panierowania
    olej do smażenia

Rybne krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Ja podaję z śliwkowym sosem chilli.

Porady

Sos. 100g powideł śliwkowych 1 łyżeczka oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżka słodkiego sosu chilli Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać, aż składniki się połączą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy