Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny sposób na przemycenie ryby do obiadu dla tych osób które ryb nie lubią w panierce z płatków kukurydzianych są chrupiące jednym słowem pyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag ryby np miruny
    1 marchewka
    1/2 cebuli
    kawałek pora
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
    1 jajko
    sól i pieprz do smaku

    Panierka:
    płatki kukurydziane
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lgc1lb 1. Rybę rozmrażamy, mielimy w maszynce do mięsa.Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę, por i natkę pietruszki drobniutko siekamy, łączymy wszytko razem, dodajemy bułkę tartą oraz kaszę mannę wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę.
    Nabieramy masę i formujemy kotlety które lekko spłaszczamy, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
  • image-1uvmeu6 2. Na patelni rozgrzewamy olej smażymy z obu stron na złocisto.
    Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Miruna Płatki Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować