Rybne kąski

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawa zachwyci swoją prostotą a zarazem wyszukanym smakiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 filety z ulubionej ryby
    2 jajka
    sól, pieprz
    bułka tarta
    Na sos czosnkowo-miodowy:
    2 łyżki miodu
    2 łyżki sosu sojowego
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    ziarna sezamu, szczypiorek

Rybne kąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby kroimy na niewielkie kawałki , przyprawiamy solą i pieprzem , panierujemy i smażymy na złoty kolor.
  • 2. Robimy sos. Podgrzewamy w rondelku miód, sos sojowy i rozgniecione ząbki czosnku cały czas mieszając. W 1/3 szklanki wody rozprowadzamy skrobię i dodajemy do sosu. Gotujemy aż zgęstnieje 1-3 minuty.
  • 3. Do gotowego sosu dodajemy usmażone rybne kawałki , mieszamy dokładnie okraszając szczypiorkiem i ziarnami sezamu.

Porady

Najlepiej smakuje z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy