Rybna zapiekanka na cieście francuskim

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie smaków. Świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację.

Składniki:

  • 3 filety dorsza
    275g ciasta francuskiego
    kostka fety
    brokuł
    pieprz świeżo zmielony czarny i kolorowy
    3 plastry żółtego sera
    jajko
    przyprawa do ryb w młynku
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ryba Zapiekanki

Rybna zapiekanka na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić i oprószyć przyprawą do ryb. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować. Następnie ostudzić, rozdrobnić widelcem i wymieszać z fetą, przyprawić czarnym pieprzem. Płat ciasta francuskiego podzielić na 3 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem. Wyłożyć farsz, na środku ułożyć rybę, kilka wiórków masła, przykryć paseczkami żółtego sera. Piec 25-20 minut w 190 stopniach. Przed podaniem oprószyć kolorowym pieprzem.

Porady

Zamiast gotowej przyprawy do ryb można użyć soku z cytryny, soli, pieprzu, odrobiny rozmarynu i tymianku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie Dorsz Feta Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.36 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Lekka pizza na cieście francuskim

To może cię zainteresować