Rybna sałatka

0 (0 ocen)

Prosta do wykonania, smaczna i zawsze znika ze stołu.

Składniki:

  • Porcja dla 3 osób:

    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 większe marchewki
    3/4 słoiczka małego majonezu ok.200 ml
    1 większa cebula
    5 jajek
    3 łyżki koperku
    sól i pieprz do smaku

Rybna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i gotujemy na parze. Sieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w drobna kostke.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i oddzielamy zoltka od bialek.
  • 3. Tunczyka odcedzamy od sosu. Rozdrabniamy widelcem.
  • 4. Cebule obieramy i drobniutko siekamy.
  • 5. Do miski wkadamy na dno tunczyka, nastepnie marchewke, wykladamy polowe majonezu, dalej ukladamy cebule, scieramy na grubych oczkach tarki same bialka, dajemy reszte majonezu, scieramy na drobniutkich oczkach tarki zoltka, przyprawiamy sola i pieprzem, posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy