Będąc na diecie mozna sobie na nia spokojnie pozwolic. Pięknie pachnie i smakuje nawet tym najbardziej wybrednym. Świetnym dodatkiem do rybki jest kasza gryczana, pomidor polany jogurtem i posypany swiezym szczypiorkiem oraz ogórki kiszone.
1 godz. 40 min
Składniki:
-300 g filetow rybnych swiezych bez skóry ( moze byc miruna )
-4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
-ziarna sezamu do panierki
-natka pietruszki swieza lub mrożona
- pieprz
-szczypta soli morskiej
Rybka w panierce jogurtowo-sezamowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Rybe podzielic na srednie paseczki i wrzucić do miski o szerokim spodzie. Dodac jogurt, tak aby przykrył rybe. Przyprawic sola, pieprzem i natka pietruszki. Wsadzic do lodowki na godzine.
2.Wyjac rybe z lodowki. Na talerz wsypac sezam i zaczac dokładnie obtaczac nim rybe. Gotowa rybe klasc do naczynia zaroodpornego wylozonego wczesniej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopni celsjusza przez 30 minut. Podawac z kasza gryczana i warzywami. Smacznego.
Komentarze