Rybka w panierce jogurtowo-sezamowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Będąc na diecie mozna sobie na nia spokojnie pozwolic. Pięknie pachnie i smakuje nawet tym najbardziej wybrednym. Świetnym dodatkiem do rybki jest kasza gryczana, pomidor polany jogurtem i posypany swiezym szczypiorkiem oraz ogórki kiszone.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -300 g filetow rybnych swiezych bez skóry ( moze byc miruna )
    -4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
    -ziarna sezamu do panierki
    -natka pietruszki swieza lub mrożona
    - pieprz
    -szczypta soli morskiej

Rybka w panierce jogurtowo-sezamowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybe podzielic na srednie paseczki i wrzucić do miski o szerokim spodzie. Dodac jogurt, tak aby przykrył rybe. Przyprawic sola, pieprzem i natka pietruszki. Wsadzic do lodowki na godzine. 
  • 2. Wyjac rybe z lodowki. Na talerz wsypac sezam i zaczac dokładnie obtaczac nim rybe. Gotowa rybe klasc do naczynia zaroodpornego wylozonego wczesniej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopni celsjusza przez 30 minut. Podawac z kasza gryczana i warzywami. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy