Rybka po grecku FIT

4.5 (190 ocen)

pyszny sos do każdej rybki - oczywiście fit

Składniki:

  • filet z mintaja (tutaj kostka) – można użyć każdej innej ryby
    ryż (wedle gustu)
    SOS:
    3 marchewki
    2 pietruszki
    plaster selera
    pół cebuli czerwonej lub kawałek pora
    1 mały ząbek czosnku
    puszka pomidorów z puszki lub przecier pomidorowy w kartonie (połowa)
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka oliwy
    sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybka po grecku fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony w plasterki czosnek, jak się zeszkli dorzuć pozostałe warzywa pokrojone w słupeczki. Podsmaż je chwilkę na większym ogniu. Po paru minutach dodaj pomidory, liścia, ziele angielskie i duś (maja być lekko twarde). Dopraw solą, pieprzem i odrobinką cukru.
    Rybę dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ziołami. Smaż na łyżce oliwy na patelni grillowej na złoty kolor.
    Ryż (wedle gustu) ugotuj. Podawaj z rybą i warzywami. Do warzyw można dodać oliwki i groszek zielony .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować