Rybka po grecku

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Jest pyszna na ciepło i zimno

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg ryby mintaja
    mąka
    przyprawa do ryby
    olej do smażenia
    6marchewek
    2cebule
    2łyżki koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    bulion z kostki rosołowej
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rybka po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I RYBA
    Rybę rozmrozić, opłukać,osuszyć,przekroić w poprzek na połowę, opruszyć solą i pieprzem,mąkę wymieszać z przyprawą do ryb i obtoczyć w niej rybę, smażyć na gorącym oleju na lekko złoty kolor.
    II WARZYWA
    Cebulę obrać,pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dusić ją na oleju na patelni pod przykryciem do miękkości..W garnku zrobić bulion, włożyć do niego marchew i cebulę , wymieszać, razem z koncentratem i przyprawami i natką pietruszki, dusić jeszcze 10 min.Gotową marchew przekładać warstwami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować