Rybka na warzywkach z kaszą jaglaną i masełkiem czosnkowo- ziołowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nazwa dania mówi sama za siebie.Zachęcam do wypróbowania bo naprawdę warto, tym bardziej, że do przygotowania potrawy potrzebujemy niecałą godzinkę.

  • 45 min

Składniki:

  • - 6 filetów z mintaja (lub innej ryby)

    - 1 opakowanie warzyw na patelnię

    - 1/4 szklanki kaszy jaglanej

    - sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie

    - 2 łyżki posiekanego szczypiorku

    - 2 łyżki posiekanego koperku

    - 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    - 1/2 szklanki klarowanego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybka na warzywkach z kaszą jaglaną i masełkiem czosnkowo- ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wy7sas 1. Warzywa rozmrozić. Kaszę przełożyć na sitko, przelać wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Następnie przełożyć do garnka, zalać 1szklanką wody i gotować do miękkości na małym ogniu (około 10 minut), często mieszając. Rybę doprawić solą i pieprzem. Do masła dodać zioła prowansalskie, koperek, natkę i szczypiorek, oraz czosnek.Warzywa wymieszać z kaszą jaglaną i wyłożyć na dno formy do zapiekania. Na warzywach ułożyć rybę, następnie polać wszystko masełkiem ziołowo-czosnkowym.Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować