Rybka na ryżu

0 (0 ocen)

Prosta, pyszna i aromatyczna :)

Składniki:

  • * dowolny filecik z rybki pokrojony na kawałki
    * 2 łyż. przecieru
    * 4 ząbki czosnku
    * cebula pokrojona
    * 2 szkl. ryżu
    * kostka bulionowa warzywna
    * 4 łyż. masła, ulubione przypawy ( u mnie papryka słodka, kurkuma, kminek, curry)

Rybka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W dużym garnku rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i czosnek.
    2. Dodajemy przyprawy, chwilkę podsmażamy. Dodajemy rybkę i jeszcze chwile obsmażamy i odstawiamy.
    3. Na patelnię głęboką dodajemy pół szkl bulionu z przecierem. Gdy sie podgrzeje wsypujemy ryż , gotujemy 10 min. i dodajemy rybkę.
    4. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu aż ryż będzie miękki.

Porady

*** Polecam z ulubioną sałatką

Komentarze

Podobne przepisy