Rybka na chińskich ryżu

0 (0 ocen)

  • 45 min

Orientalne smaki na obiad :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kawałki ryby
    (u mnie czerniak)
    1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu
    garść grzybów mun
    100 g pieczarek
    1/2 puszki groszku
    1 nieduża cebula
    sos sojowy
    sos teryiaki
    sos chili-czosnkowy
    sól, pieprz
    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybka na chińskich ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun namoczyć. Rybkę skropić sosami, odstawić do lodówki na pół godziny.
  • Chiński ryż 2. Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy woda odparuje pokrojone w paseczki grzyby mun i groszek. Podsmażyć kilka minut. Wsypać ryż, dodać łyżkę sosu sojowego i 3 łyżki sosu teryiaki. Podsmażyć 5 minut. Doprawić do smaku.
  • 3. Rybę usmażyć na patelni grillowej. Ułożyć na porcji ryżu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować