" Ryba ze szpinakiem i smażonymi talarkami "

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatna ryba z dodatkiem soczystego szpinaku i ziemniaczanych talarków.

  • 40 min

Składniki:


  • - filet rybny ( np. miruna ) - 2 szt
    - ziemniaki - 300 g
    - szpinak świeży lub mrożony - ok.200 g
    - bulion drobiowy - 250 ml
    - śmietana słodka 18% - 40 ml
    - olej - ok. 100 ml
    - czosnek granulowany - 1 szczypta
    - sól - 1 łyżeczka
    - przyprawa do ryb - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

" ryba ze szpinakiem i smażonymi talarkami " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Sposób przyrządzenia:

    Filety rybne oczyszczamy i posypujemy przyprawą d ryb ( z każdej strony ).

    Odstawiamy na ok. 30 minut.

    Naczynie żaroodporne natłuszczamy.

    Układamy filety i każdy smarujemy odrobiną oleju.

    Wkładamy do piekarnika nagrzanego na ok. 200 C na 20-25 minut.

    Na patelnię wlewamy 4 łyżki oleju , wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki.

    Smażymy ok. 10 minut , od czasu do czasu mieszając.

    Wlewamy bulion.

    Dodajemy czosnek i szpinak.

    Dusimy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.


    Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą.


    Wyciągamy na talerze.

    Przykrywamy upieczoną rybką.

    Zajadamy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować