Ryba zapiekana w papryce

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 45 min

Gdy przyjeżdżają dzieci i wnuki, gotuję dla nich dania, jakich jeszcze nie jedli.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • 40 dag filetów rybnych
    po 2 duże czerwone i żółte papryki
    2 cebule
    30 dag pomidorów
    4 łyżki octu winnego
    łyżka tymianku
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba zapiekana w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i dokładnie osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Ocet
    mieszamy z 4 łyżkami wody i tymiankiem. Skrapiamy rybę i chłodzimy
    ok. 15 minut.
  • 2. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Pieczemy 40 minut w 180 °C. Wkładamy do worka i studzimy. Usuwamy skórki, miąższ kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w plastry
  • 3. Połową papryki wykładamy dno naczynia żaroodpornego. Przykrywamy połową pomidorów i cebuli. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę. Przykrywamy resztą pomidorów i cebuli. Ponownie oprószamy przyprawami, wkładamy pozostałą paprykę. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować