Ryba zapiekana w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i dokładnie osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Ocet
mieszamy z 4 łyżkami wody i tymiankiem. Skrapiamy rybę i chłodzimy
ok. 15 minut.
2.Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Pieczemy 40 minut w 180 °C. Wkładamy do worka i studzimy. Usuwamy skórki, miąższ kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w plastry
3.Połową papryki wykładamy dno naczynia żaroodpornego. Przykrywamy połową pomidorów i cebuli. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę. Przykrywamy resztą pomidorów i cebuli. Ponownie oprószamy przyprawami, wkładamy pozostałą paprykę. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C.
Komentarze