ryba z potrawką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tak podana ryba to ciekawa i zdrowsza odmiana tradycyjnego smażonego fileta w panierce. Potrawa jest syta, zawiera wiele warzyw, a dzięki temu wiele witamin. Można podać z ziemniakami lub ryżem. Zimą można ją przygotować z mrożonych warzyw.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 filety rybne (np. z mintaja)
    200 g fasolki szparagowej
    1/2 szklanki bobu
    1/2 szklanki zielonego groszku
    1 duża marchewka
    1 cebula
    1/2 żółtej papryki
    1/4 kalafiora
    koperek
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    pieprz cytrynowy
    ząbek czosnku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Potrawka

Ryba z potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę,kalafior pokrojony na małe kawałki, groszek i bób podgotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, Kiedy się zeszklą dodać paprykę pokrojoną w kostkę i plasterki marchewki. Dusić kilka minut, dodać podgotowane warzywa, dusić razem pod przykryciem. Rybę posypać przyprawami i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni. Warzywa przyprawić solą i pieprzem, dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Fasolka szparagowa Mintaj Warzywa Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować