Ryba z masłem pietruszkowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne masełko z dodatkiem pietruszki tworzy wspaniałe dopełnienie do pieczonej rybki .

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ulubione ryby mrożone
    4 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    pól pęczka pietruszki
    80 g masła

Ryba z masłem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrozić.
  • 2. Pietruszkę posiekać na drobno.
  • 3. Ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na patelni.
  • 4. Masełko spienić w małym garnku, dodać posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszać.
  • 5. Gotowe ryby ułożyć na talerzu, polać masełkiem pietruszkomym, ozdobić plasterkiem cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy