Ryba z kalarepką , marchewką i szpinakiem duszona w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne połączenie-ryba miruna duszona z kalarepą marchewka i szpinakiem-polecam

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie filety ryby -u mnie miruna
    2 mniejsze marchewki
    1 kalarepa
    2 kostki mrożonego szpinaku
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
    tymianek do smaku
    100 g śmietany 18 procentowej
    2-3 łyżki masła
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki

Ryba z kalarepką , marchewką i szpinakiem duszona w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mirunę obrać ze skóry , skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem i obsmażyć z obu stron na maśle.
    Kalarepę obrać i pokroić w cienkie półplasterki.
    Marchew obrać i pokroić w plasterki.
    Na patelni rozgrzać masło i zeszklić kalarepę i marchewkę, dodać szpinak oraz dodać wcześniej podsmażona rybę.
    Na koniec wlać śmietanę i wszystko razem dusić na małym ogniu przez 4-5 minut, delikatnie wszystko wymieszać.W razie potrzeby doprawić do smaku.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Miruna Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować