Ryba z grilla marynowana w soku jabłkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna soczysta i aromatyczna Nototenia

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryba nototenia: 3 sztuki
    - jabłka kwaskowe: 3 sztuki
    - przyprawa do ryb: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Ryba z grilla marynowana w soku jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyścić. Jedno jabłko zetrzeć na tarce i odstawić, po ok pół godziny wycisnąć z niego cały sok do miseczki. Polać nim ryby i odstawić na trochę, od czasu do czasu obracać kiedy sok spłynie. Posypać ryby przyprawą do ryb solą i pieprzem do smaku skropić oliwą i piec na grillu w odpowiedniej kratce do ryb. Lub na grillu elektrycznym. Pozostałe 2 jabłka pokroić na grube plastry, skropić oliwą i upiec też na grillu, podawać jako dodatek.
    Można podać z ryżem i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować