Nie musimy czekać do świąt aby zjeść smacznie przygotowaną rybę . Tym razem schowała się w aromatycznej zalewie i jako kompana dobrała sobie fasolę tworząc aromatyczną , pełną smaku przekąskę .
0 (0 ocen)
Porady
Tak przygotowana rybę , robi się się bardzo szybko , a dostępne składniki o każdej porze roku zachęcają do jej wykonania . Możemy wybrać inną rybę np. mirunę czy karpia i inny rodzaj fasolki np. czerwoną czy dużo większą - Piękny Jaś , to nie wpłynie negatywnie ani na jakość ani na smak potrawy . Ryba i fasolka po odstaniu w zalewie ma kwaśmy , dość ostry smak , dodatek czerwonej papryczki nie jest wskazany gdy potrawę będą jadły dzieci czy osoby starsze . Przyprawa curry nada piękny złoto - żółty kolor rybie , fasolce i cebuli , a przy tym pięknie uperfumuje całość . Fasolki z takiej marynaty możemy użyć jako składnika do sałatki , nada ciekawego smaku całości . W takiej zalewie możemy zamarynować samą fasolkę . Do tak przygotowanej ryby z fasolką podaję grzanki z pieczywa razowego z dodatkiem żółtego sera .
Komentarze