Ryba z chrzanem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zdrowa ryba,zdrowy chrzan.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z ryby (dobry jest dorsz lub szczupak): 1 kilogram
    - przyprawa do ryb: 1 sztuka
    - chrzan tarty: 3 łyżki
    - cytryna (do wyciśniecia soku): 0.5 sztuki
    - pieprz prawdziwy: 0.5 łyżeczki

    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - olej do smażenia: 0.5 szklanki

Ryba z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba z chrzanem 1. Filet z ryby myjemy i osuszamy ,dzielimy na dzwonka.Nacieramy przyprawą ,pieprzem i chrzanem,skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na minimum 12 godz .Po tym czasie rybę panierujemy w mące i smażymy w gorącym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy