Ryba w zalewie na kwasno z cebulką

4.5 (199 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ryba w sam raz na Wigilię i Swieta

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z mintaja: 1 kilogram
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - mąka: 3 łyżki
    - otręby owsiane: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia ryby: 1 szklanka

    - cebula (duża): 2 sztuki
    - woda: 1 litr
    - ocet: 0.5 szklanki
    - sól: 1 łyżeczka
    - ziele angielskie, liść laurowy: 4 sztuki
    - pomidor soczysty, czerwony: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w zalewie na kwasno z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posolić i odstawic na kilka minut. Jajko rozmacić. Rybe obtoczyć w jajku i bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć w oleju na rozgrzanej patelni.
  • 2. Cebulę pokroić. Pomidora sparzyć i obrać,a następnie zmiksowac w blenderze. Wodę zagotować z octem, solą, przyprawami, zmiksowanym pomidorem, przecierem i cebula. Ostudzić.
  • 3. Gdy ryba i zalewa będą zimne zalac rybę zalewą. Gdyby okazała się zmało kwasna następnego dnia – gdy się przegryzie można dolac octu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować