Ryba w zalewie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczna

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ryby, 6-8 szt cebuli
    Do panierki:
    mąka, jajko
    Przyprawy:
    pieprz cytrynowy lub kolorowy, przyprawa uniwersalna lub sól
    sok z cytryny

    ZALEWA

    1,5 szklanki octu
    0,5 szklanki octu winnego białego lub białego wina
    3 litry wody
    3/4 szklanki oleju słonecznikowego
    5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
    8 listków laurowych
    16 ziarenek ziela angielskiego
    Ok. 8 łyżek cukru
    Ok. 4 łyżki soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w zalewie 1. Składniki zalewy zagotować. Zalewę doprawić pod własny smak.
    Rybę skropić sokiem z cytryny,posolić,oprószyć pieprzem cytrynowym lub kolorowym.Otaczać w jajku,mące i usmażyć na rumiano.
    Następnie przekładać rybę surową cebulą pokrajaną w piórka i całość zalać schłodzoną zalewą.Najlepsze po 2 dniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować