RYBA W ZALEWIE

0 (0 ocen)

  • 60 min

RYBY SĄ BARDZO ZDROWE

  • 60 min

Składniki:

  • 1 KG SOLONYCH RYB
    JAJKA DO PANIEROWANIA
    MĄKA DO PANIEROWANIA
    OLEJ DO SMAŻENIA
    0,5 SŁOIKA OGÓRKÓW KONSERWOWYCH
    2 CEBULE

    ZALEWA:
    4 SZKLANKI WODY
    0,5 SZKLANKI OCTU
    6 ŁYŻEK CUKRU
    3 ŁYŻKI PRZECIERU
    6 ŁYŻEK KETCHUPU
    0,5 SZKLANKI OLEJU
    KILKA KULEK ZIELA ANGIELSKIEGO
    3 LISTKI LAUROWE
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA W ZALEWIE 1. 1KG RYB SOLONYCH WYMOCZYĆ PRZEZ NOC
    OSĄCZYĆ NA SITKU, PRZEKROIĆ NA POŁOWĘ I OPANIEROWAĆ
    PANIERUJEMY W MĄCE, JAJKU I ZNOWU W MĄCE. OPIEKAMY NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON NA OLEJU
    RYBY OSTUDZIĆ


  • 2. ZALEWA:
    PODANE SKŁADNIKI ZAGOTOWAĆ. ZALEWĘ OSTUDZIĆ
  • RYBA W ZALEWIE 3. 0,5 SŁOIKA OGÓREK KONSERWOWYCH I 2 CEBULE KROIMI W KOSTKĘ. W POJEMNIKU UKŁĄDAMY WARSTWAMI:OGÓRKI Z CEBULA, RYBĘ I TAK DO WYCZERPANIA SKŁĄDNIKÓW. ZALEWAMY ZIMNĄ ZALEWĄ. WKĄŁDAMY DO LODÓWKI DO PRZEGRYZIENIA,
    POJEMNIK POWINIEN MIEĆ POKRYWKĘ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować