Ryba w zalewie

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonale smakuje na zimno. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet rybny: 600 gramów
    - cebula: 4 sztuki
    - ogórek kiszony: 1 opakowanie
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - przecier pomidorowy: 1 opakowanie
    - ketchup łagodny: 1 opakowanie
    - pieprz: 1 szczypta
    - ziele angielskie: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 szczypta
    - ocet: 6 łyżek
    - olej: 0.5 szklanki
    - cukier: 2 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać i zagotować. Cebule, ogórki i papryki pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać.
  • 2. Filety panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie. Naprzemiennie przełożyć rybę warzywami. Całość zalać przestudzoną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować