Ryba w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozmrozić i pokroić w paski o długości około 5cm i grubości 1,5 cm.
2.Rybę panierować w mące, w jajku a na koniec w bułce tartej.
3. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
4.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
5.Cebule obrać i pokroić na drobno.
6.Paprykę pokroić w paski a brzoskwinie w kostkę.
7.Wrzucić na patelnię, posolić i popieprzyć. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażyć do miękkości.
8.Do uduszonej, gorącej cebuli dodać koncentrat, cały sok z brzoskwiń , keczup i ½ szklanki zalewy z marynowanej papryki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
9.Zdjąć z ognia, dodać pokrojoną paprykę i brzoskwinię. Całość dokładnie wymieszać.
10.Na koniec wyłożyć do salaterki układając warstwowo: rybę-sos-rybę-sos-itd. Jeść na zimno lub na ciepło.
Komentarze