Ryba w sosie słodko - kwaśnym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Potrawa idealnie nadaje się na stół wigilijny, a także jako przystawka na imprezy okolicznościowe.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 - 5 filetów rybnych (może być panga)
    1 puszka brzoskwiń
    2 - 3 cebule
    ketchup pikantny i łagodny
    mąka
    jaja

Ryba w sosie słodko - kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybę obtoczyć w mące i jajku, następnie smażyć na podgrzanym tłuszczu.
    2. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w większą kostkę cebulę.
    3. Dodajemy brzoskwinię pokrojoną w taką samą kostkę co cebula.
    4. Wlewamy troszkę soku z brzoskwiń, aby uzyskać sos.
    5. Dodajemy 1/3 ketchupu pikantnego i 1/3 ketchupu łagodnego, aby sos uzyskał kolor i smak.
    6. W salaterce układamy warstwami rybę i każdą z warstw polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy